sâmbătă, 20 aprilie 2013

Criminalistul

Astăzi, am ieşit din bloc cu nevasta mea, ca să mergem până la piaţă. Ieşim din scara blocului, coborâm cele câteva trepte de la intrare, admirăm soarele strălucitor de sâmbătă dimineaţa şi traversăm strada din faţa blocului nostru. În timp ce mergeam ne uităm în spate şi vedem o maşină de poliţie, Poliţia Birou Criminalistic, oprind în faţa blocului nostru. Curioşi, încetinim mersul şi ne uitam să vedem unde se duc cei doi care au coborât din maşină. La un moment dat, din scara blocului ies preşedintele de asociaţie şi un vecin mai nou. Cei doi poliţişti se opresc în faţa lor, unul dintre ei lasă jos impozanta valiză pe care o ducea, se salută şi vorbesc între ei.
Nevasta mea crede subit că în bloc a avut loc vreo crimă. Pune mâna pe telefon şi-l sună pe băiatul nostru, aflat singur acasă, să nu răspundă la uşă nimănui, deoarece a venit poliția şi sigur s-a întâmplat ceva rău. Mergeam în continuare înspre piaţă dar cu privirea întoarsă către grupul mixt din fața blocului. La un moment dat, toţi patru intră în bloc, inclusiv poliţistul cu geanta voluminoasă. Soţia mea a încheiat sfaturile telefonice adresate odraslei şi se gândeşte cu voce tare, "Te pomeneşti că a murit, Angela?!"
Angela este o vecină de pe palier cu noi, singură şi relativ ciudată (pensionată pe caz de boală de pe vremea lui nea Nicu). În fine, ajungem la piaţă, ne întoarcem şi la uşă, pe palier ne salută "moarta". Intrăm în casă şi râdem de supoziţiile noastre de mai devreme, dar curiozitatea rămâne. De ce a venit un echipaj de criminalistică în bloc?
Am aflat mai târziu. Vecinul ce-l nou era amic cu poliţistul cu valiza mare, şi-l chemase să-i facă nişte poze la un botez sau ceva similar.
Fusese doar un ciubuc amical.

Niciun comentariu:

Apreciaza: