marți, 26 februarie 2013

PRO să fii, noroc să ai!

Ţin minte că prin 1977-78, oricum până în anii 80, mi-a căzut privirea pe paginile oficiosului PCF, l'Humanite. Era prin decembrie şi-l aşteptam pe Moş Gerilă. Deodată rămân uluit, pe la paginile de umor al ziarului dau de o caricatură foarte artistic realizată, şi văd o gagică goală pe post de Moş Crăciun. Era o Crăciuniţă sexy atât de banală astăzi, însă atunci, la cei 12 -13 ani ai mei şocul a fost pe măsură. Nu eram pudibond dar la aşa ceva nu mă aşteptam. Pentru mine moşul Gerilă/Crăciun era poziţionat undeva sus, inaccesibil glumelor, un fel de Dumnezeu.
Astăzi nu mai ţin minte care a fost reacţia părinţilor mei, dar sigur nu au făcut vâlvă, ignorând pagina în chestiune şi considerând că în aşteptarea exploziei pubertăţii un astfel de desen pare o glumă pe lângă efectul devastator al afişelor de pe cutiile Adesgo!
Astfel, ori de câte ori surfez pe paginele web ale acoliţilor lui Adrian Sârbu, în cazul de faţă site-ul Gazetei Sporturilor, ma gandesc la acei parinti care se bucura ca odraslelor nu pierd timpul pe site-uri xxx, ci din contra, avizi de nou, se desfata cu informatii sportive. Oare? La finele pagini web cei de la Pro isi fac "reclama" la toate celelalte site-uri ale lor, si niciun organism institutional si reprezentativ al statului roman nu ia atitudine. Foarte bine, cand e vorba de cresterea unui copil, mai degraba ne gandim sa reducem varsta de vot.




Niciun comentariu:

Apreciaza: