luni, 1 iulie 2013

Cotroceni Mall

Recunosc că dintre toți oamenii politicii în activitate îl apreciez pe Președintele Băsescu. Este așa cum s-a spus de foarte multe ori un ”animal politic” puternic și instinctiv. Iliescu rămâne ancorat cumva în ipostaza eternă de bunicuță sovietică, un tătuc mai bun decât tătucul Ceaușescu. E un om politic anchilozat în alternanța alb-negru, ești cu el sau împotrivă, fără capacitatea de a înțelege nuanțele. Iliescu va rămâne agățat pour eternite cu mineriadele de gât, mult mai mult decât cu evenimentele din decembrie 1989.
Traian Băsescu este altă categorie. A pornit de jos, din umbra marelui Petre Roman, și a câștigat mai toate bătăliile deoarece și-a asumat rolul de politician activ, și nu deținător al nu știu căror puteri supraomenești, atitudini arogante duse la perfecțiune de A. Năstase. Cu toate astea, eu nu înțeleg la ce-i folosesc mișcările de reality show și propagandă, gen sesiune de cumpărături la mall-urile bucureștene. Înconjurat imediat de gureșele reporterițe, președintele joacă sceneta cetățeanului european simplu, și-și umple tacticos portbagajul cu te miri ce. Ieri, 30 iunie 2013, descărca din căruciorul de mall niște morcovi, șervețele de hârtie etc. Chiar nu înțeleg care e rostul acestei scenete... Odată cu renunțarea la avionul prezidențial guvernarea USL i-a tăiat palatului Cotroceni și rația de morcovi, portocale, șervețele de hârtie? Sau aseară, dna. Băsescu a dat-o afară pe bucătăreasă și s-a apucat de gătit nu știu ce bunătăți...?
Mi se pare că Președintele, aidoma tuturor oamenilor politici actuali trăiesc într-o raportare continuă la amintirea lui nea Nicu Ceaușescu. Ăla găsea decența să nu se maimuțărească aterizând inopinant prin piețe sau mall-uri (he, he). Stătea ascuns de popor, de teama atentatelor, și nu mergea nici prin restaurante, lăsându-l pe Nicușor să bifeze, cu vârf și îndesat, această activitate de pre-socializare.
Astăzi, președintele merge la piață, primul ministru bate mingea cu poporul și doar Căcărău doarme pe el. Te pomenești că pentru finanțarea apropiatei campanii prezindențiale îi ia pâinea de la gură, Nadiei Comăneci, dând-o afară din reclama la Dormeo!

Niciun comentariu:

Apreciaza: