luni, 1 iulie 2013

...trupurile neînsufleţite ale cadavrelor celor decedaţi...

Săptămâna neagră a accidentului din Muntenegru a relevat o stare de fapt tragică prin comicul ei. Suntem conduși de o clasă politică proastă, neperformantă la niciun capitol și ceea ce e mai grav, fără viziune.
Mircea Dușa, ministrul armatei bate câmpii cu nonșalanță, declarând candid, citez:...”trupurile neînsufleţite ale cadavrelor celor decedaţi.” Îl auzi și nu ști cum să reacționezi. Să râzi de el sau să plângi de tine, cetățean inocent, victimă fără vină, a unui sistem de conducere ce după aproape un sfert de secol de la îngroparea comunismului, naște astfel de monștrii. Cum poate un om politic să rosteasă asemenea prăpăstii? Poți să-l acuzi de timiditate în fața microfonului, trac la declarații, aidoma unei babe interogate prin vreo piață, aiurea? Nu, bineînțeles că nu. Dușa, aidoma șefului său, baschetbalistul Ponta V.V., trăiește din 1989 doar din vorbărie, multă vorbărie, enorm de multă vorbărie.
Tragedia este aceea că într-o perioadă de criză financiară generalizată și în continuă desfășurare, românii au în frunte lor niște caricaturi politice, lipsițe de orice viziune politică și socială, și care mai presus de orice au dezvoltat din plin ”darul” îngânfării și ”virtutea” lașității.
Prins cu ocua mică sau cu pantalonii în vine, V.V. Ponta, alias Doctor Copy-Paste, își răzbună neputința mazilând ambasadorul din Muntenegru (nepotrivire de caracter declarații la nivel oficial) și fugind apoi teleleu prin lume! Nu-l plâng pe ambasador, cred că un absolvent meritos de Băneasa, o avea și ochii albaștri, în fine, nu asta contează... Și așa, o târlă de ambasadori aruncați prin Balcani, în fiecare fostă republică iugoslavă mi se pare enorm. Cred că ambasadorul din Belgrad sau Sofia poate acoperi foarte ușor zona balcanică, inclusiv Albania (îmi dau și eu cu părerea...).
Apropo, sunt curios dacă Dușa ar spune: Români, vă ordon treceți Prutul!, l-ar urma cineva?

Niciun comentariu:

Apreciaza: