luni, 29 iulie 2013

Tren de plăcere

Ieri a trebuit să-mi iau odrasla de la Gara de Nord. Venea cu trenul tocmai de la Galați, de la o distanță de aproape 300 km. În mileniul III, unui tren din mândra societate a căilor ferate române i-au fost necesare aproximativ 5 ore de mers! Însă nu asta este cel mai trist comic, ci faptul că toate trenurile care circulă prin Patria noastră au întârziere de cel puțin o jumătate de oră! Toate trenurile, indiferent de unde vin, din țară sau de la Viena.
Și tot mai comic este faptul că mirărilor de moment ale tuturor celor ce-și așteptau rudele sau prieteni la gară, față de întârzierile menționate pe panou (vezi și http://www.cfr.ro/webcam.php) li se asezona imediat și fără obligație o explicație izbăvitoare. ”E cald și se dilată șinele, d-aia e întârzierile astea.”
Numai în România se dilată șinele și au trenurile întârziere, în restul lumii civilizate astfel de probleme sunt calculate/mascate mult mai iscusit (exclud binecunoscuta comparație cu exactitatea CF Japoneze!)
Însă mult mai funny este tendința unanimă de acțiune subit duală, revoltă și cocoloșire.
Asta ar putea fi explicația pentru care un guvern exemplar (VV Ponta) este blamat și exonerat concomitent pentru situația socio-economică contemporană.

Niciun comentariu:

Apreciaza: