vineri, 8 martie 2013

USLiada

Recent cel mai sportiv membru al guvernului Ponta a emis in cadrul actiunii guvernamentale "Anonimizati esecul Schengen", o margica. Cica domnia sa s-a gandit la o noua Daciada, desi cred ca gandul i-a mers inspre perierea sefului direct si s-o fi gandit la o Daciana, miscare sportiva de mase.
Inainte de a fi comic, un astfel de demers este tragic. El reprezinta concluzia trista despre o generatie tanara de politicieni (~ 40 de ani) care desi aspira doar la conducerea tarii, ei sunt lipsiti de viziune politica, iar toata stiinta lor politica se invarte in jurul ideilor generale ale propagandei ceausiste. Desigur, poate fi si o reminiscenta a efectului propagantistic din perioada alegerilor, unde pensionarii (nostalgici ceusisti par excelence) au fost tinta predilecta.
Domnu' Banicoiu, Daciada nu a fost o miscare sportiva a maselor, initiata democratic de jos in sus, ci a fost o alta forma de control a populatie de catre conducerea de partid si de stat. Telul nu era de a descoperi talente sportive, viitori recordmeni si medialati olimpici, ci anihilarea prin control detaliat al tutoror germenilor de razvratire si gandire proprie a omului  de rand.
Cele mai importante finale ale Daciadei avea loc in zilele de Paste....

Niciun comentariu:

Apreciaza: