luni, 2 septembrie 2013

Cinema

Vara anului 2013, anotimpul nu ruda, a fost una dedicată blockbuster-elor hollywood-iene. Dintre ele, recent am vizionat 2:
- Iron Man 3
O capodoperă a american dream-ului, o culme a noțiunii de happy-end. Excelent la reuniuni familiale, în aburi de mici și broboane de bere. 10 + pentru rolulul lui Ben Kingsley, vreo 7+ pentru Robert Downey jr (el, săracu, duce și povara unui scenariu ”halucinant”), iar alde Gwyneth Paltrow și Guy Pierce, hm, mai bine fără notare.
- Fast and Furious 6
Spuneam mai devreme de obsesia pentru happy end? Ei bine, acum e hiper super happy end. Scenariștii Chris Morgan și Gary Scott Thompson bat câmpii cu o voioșie neîntâlnită. Sunt oameni care ajung în comă alcoolică, și tot nu au atâta imaginație cum au avut cei doi. Dintre multele măscării prezentate pe ecran (wow, soro, să vezi acțiunea cu tancul pe autostradă, în Spania! Dacă era să ținem doliu după câți mor pe podul ălă, că sigur erau români destui printre ei, doar e Spania, ei bine, luni dezile ascultam doar muzică simfonică la distribuitorii audio-video naționali), circul cu avionul e cireașa de pe tort. Nici Stallone în Rambo 1...100 nu a inventat prostii mai mari. Nici chiar ălora de au făcut parodia după Rambo, Hot Shots, nu și-au imaginat așa ceva! Jumătate din film, un avion se căznește să decoleze! Teoretic, pista aia r fi trebuit să aibă cel puțin suma kilometrilor de autostradă din România! e incredibil, ettonant de-a dreptul, sper să ia Oscar-ul 2014!
Altfel, ador o fixație a regizorilor hollywoodieni, și anume aceea în care un El și o Ea merg cu mașina pe o stradă aglomerată, viteza este de vreo 500 km/h, și totuși replicile sunt spuse ca la teatru: El se uită lung la Ea, așteaptă răspunsul. Ea ezită, se fâstâcește/rățoiește la el și tot așa vreme de minute bune, se uită unul la celălalt de parcă mașina aia ar fi condusă de altcineva...brrrr.

Niciun comentariu:

Apreciaza: