marți, 14 august 2012

Sport

De ceva timp TVR-ul se afla in centrul unor discutii contradictorii si aiuritoare. Concluzia este una singura, TVR este o uzina a pilelor, un tocator perfect pentru banul public. Si de ce altfel, cand mereu a fost asa?! In general cand suspinam dupa TVR, ne gandim la triumviratul caracteristic de legede umane: Bocanet, Vornicu si Topescu.
Alexandru Bocanet a fost si a ramas imaginea clara a omului fericit care face in viata ceea ce si-a dorit mai mult. Omul potrivit la locul potrivit. Prin obscurantismul comunist Bocanet paseste maiestos precedat de o aura de geniu.Ramane pentru multi imaginea perfectiunii intr-un domeniu atat de sensibil, cel al televiziunii de ARTA.
Tudor Vornicu, contemporan lui Bocanet, ramane o figura mai degraba controversata decat una similar luminoasa. Recentele dezvaluiri despre apartenenta activa(!) la odioasa Securitate, informatii trecute intr-un ciudat silentio stampa generalizat, par sa-i fi impins legenda intr-un con de uitare.
Cristian Topescu, ramane un reper pentru lumea comentatorilor sportivi, in plus avand si aurora disidentei anti-ceausite bine cunoscute. Din pacate, cariera-i prodigioasa i-i este umbrita de doua neimpliniri. Prima, aventura ciudata in lumea politica, desfasurata intr-o obedienta nefireasca la umbra pulpanei antonesciene si doi, esecul de a fi permis si incurajat dezvoltarea altor "voci" la umbra sa. Se pare ca i-a convenit pozitia de guru intr-o lume a comentatorilor sportivi populata cu alde Graur, Pumnea, Satmari, Enachescu sau Cernat.
De fapt, tema discutie este Cosmin Cernat. Actor principal intr-un scandal media din perioada Campionatului European de Fotbal, peste care s-a pus repede batista omertei, Cosmin pleaca ostentaiv din functia inalta in care se cocotasese in TVR si ajunge sa transmita Jocurile Olimpice de la Londra transmise de Eurosport! Mi s-a parut revoltator faptul ca unul scuipat de TVR ajunge, nu sub poduri, ci la ditamai Eurosport! Ma mir ca dl. Laurent-Eric Le Lay, director Eurosport sa-l fi angajat special pe Cosmin pentru Jocurile Olimpice, cred mai degraba ca avem de a face cu un alt caz de impostura romaneasca. Astfel se ia un brand de succes la nivel mondial, se aduce in romanika,si la umbra renumelui se umple cu alde cosmini cernati.
Adica, gigantul media Eurosport nu a mai gasit pe altcineva sa transmita decat pe Cosmin? Din 20 sau 16 milioane de romani, Eurosport nu a mai gasit pe altcineva decat pe stimabilul Cosmin Cernat?!
Chiar daca traiam intr-o lume apocaliptica de surzi si muti, iar Cosmin Cernat era ultimul om normal,organizam un concurs si angajam un balbait decat o constiinta verticala precum Cosmin Cernat.
Rusine Eurosport!

Niciun comentariu:

Apreciaza: