miercuri, 18 mai 2011

La Marasesti

"Multumita" unuia ca alde musiu Vadim, patriotismul la romani s-a estompat de atata exacerbare gratuita si violenta. Revarsat asupra noastra, nationalismul obscen debitat de Vadim si acolitii lui, a facut ca in sinea fiecaruia sa se cuibareasca un soi de rusine de a fi roman, si mai mult decat atat sa apara o manifestare potrivnica a tot ce-i romanesc, national (inclusiv traditie).
Globalizarea cu toate formele-i de manifestare, de la McDonald la Hallowen si mai departe, a gasit un teren fertil pentru a materializa o forma a globalizarii la care nimeni nu se gandise in mod special, si anume anularea identitatii nationale si formarea, de-a dreptul de data asta, a unui Om Nou.
Omul Nou este acela care se declara infrant de realitatiile din tara lui si fuge inspre lumea exterioara (cumparaturi de la mall-urile bulgaresti, concedii sau masini inmatriculate in Bulgaria, spitalizari in Austria etc) si refuza sa lupte pentru ca si in Tara lui sa fie bine ca aiurea!
Cam acestea erau gandurile care ma furnicau pe cand mergea cu masina inspre Iasi. La un moment dat, din sens opus un tip isi opreste masina pe marginea drumului si fuge sa se usureze. Imbecilul, nu gasise alt loc de cat zidul de la Mausoleul Marasesti!
La 10... 20 m de intrarea principala, romanasul nostru se pisa linistit pe istoria Patriei lui!

Niciun comentariu:

Apreciaza: