luni, 30 martie 2015

Dariusienii

Odată cu vijelia stârnită de copiii lui Kovesi and Co, apar în ipostaze surprinzătoare diferiți indivizi, în general, obsedați de imaginea lor, adică alde Șova, Vâlcov chiar Ponta. Oameni tineri care până la un punct mimează succesul de tip Zuckenberg, adică modelul tânărului de succes fulminant și aproape instantaneu.
Pe Șova dacă-l iei în serios o să-ți scoată ochii cu aura sa prelungă de avocat de succes și cu vehemența-i lătrătoare și ireversibilă împotriva dictatorului Băsescu, asimilat în general cu generația retrogadă, îmbogățită după 89, încolonată umbrei Securității și mânjită ireversibil de lașitate prin comparație cu disidența iliescienă binecunoscută. Musiu Ponta are și el astfel de mișcări contorsionate, dintre care rămân eterne bălmăjelile din febrilul an 1990. Atunci ba a particap activ la fenomenul Pieții Universității, ba l-a votat pe Rațiu, pe Câmpeanu, însă în niciun caz pe Iliescu!!! Puah, cine mai stă să pună preț pe vorbele lui?
Darius Vâlcov aidoma celor de mai sus este tot un tânăr de succes al Patriei. La 27 de ani ajunge primar! Wow, sublim! Ce Pache Protopopescu, ce Dem Dobrescu? Vâlcov e modelul românesc demn de urmat în mileniu III! Doar el și cei asemenea lui trebuiesc să fie țelurile vieții noastre politico-sociale!
Victor Brauner (Passivite courtoise), unul din preferații lui Darius
Problema este că un tâmpit că Vâlcov sau oricare altul asemenea lui, tocmai prin tinerețea lor face un rău imens prezentului, dar mai ales viitorului. Veniți de nicăieri, clamează prin tinerețea și inocența lor politică fractura definitivă de negura comunistă. Ei bine, lăcomia lor nelimitată face întoarcerea la pseudo-ordinea comunistă, la ceaușism, mai pregnantă ca oricând. Prostimea rurală și urbană, cocoșată de dezinformările tv sau din ziare, scârbiită de avalanșa de informații, dă năvală în spirit de turmă îndărăt spre ecourile propagandei comuniste, călcând în galopul ei peste baricada de la Universitate, peste crucile din cimitirul Bellu, peste cadavrele din Calea Lipovei sau Calea Girocului...

Niciun comentariu:

Apreciaza: