duminică, 26 mai 2013

Olăroisme

În toată nebunia asta cu arestarea lui Gigi Becali, noi fațete ale colapsului moral în care se afundă societatea românească sclipesc din mocirla cotidiană. Alstfel, penultimul uriaș antrenor al echipei de fotbal Steaua București, C. Olăroiu, a găsit de cuviință să se maimuțărească întru sprijinirea lui Jiji, susținând un gest de solidaritate cu acesta. Această solidaritate nu are nimic înălțător, nefiind altceva decât un act gratuit de imagine și o dovadă vie a falsității lumii românești de astăzi.
Astfel de gesturi de solidaritate trebuiau făcute până în 89, sau dacă înainte alde Cosmin era prea micuț putea foarte bine să le arboreze în timpul dictaturilor lui Iliescu sau Năstase. Astăzi, toate gesturile în susținerea lui Jiji (vezi cazurile MM, Lăcătuș sau Chipciu) nu sunt altceva decât acte mincinoase cosmetizate, umbre ale unui ventriloc politically correctness.
Așa cum în anii 80, verzi sau Greenpeace era porecliți pepeni, verzi pe afară, roșii pe dinauntru, tot așa și astăzi societatea românească pedalează haotic printre concepte majore, general uman acceptate, dar prost traduse în limba dâmbovițeană.

Niciun comentariu:

Apreciaza: