luni, 4 ianuarie 2016

Cronica de film

Inside out
Una din reusitele anului 2015! O data cu Inside out cinematografia ne face cunostinta cu un nou gen, si anume filmul de copii pentru adulti.  De obicei, micii spectatori nu au rabdarea necesara de a urmari cap-coada un film, chiar daca le este dedicat. Ei au nevoie mereu de multa agitatie, personaje cu mult umor si o identificare grosiera a caracterului personajelor:bun versus rau. Acum lucururile nu mai sunt asa clare. Trupa de scenaristi priveste inspre copii, dar vorbeste parintilor, reamintindu-le toate acele elemente ce stau la baza cresterii unui copil: cinstea, onestitatea, dragostea.
Inside out se asemeana mult in conceptie cu Micul Print, o lucrare devenita celebra tocmai prin faptul ca se adresa copilului din fiecare adult...
9/10


Marguerite
Un film de familie francofon si inspirat din biografia "celebrei" F.F. Jenkins, Filmul trateaza in cheie fortat comica ideea obsedanta de a-ti trai Visul! Catherine Frot, alias Marguerite, duce tot filmul in spate. Ah, si sa nu uit, atractia magnetica a chipului ei!
7/10

Testamentul nou nouț
Din nou o fantasmagorie francofonă, o nebunie cum numai belgienii putea să facă! Filmul e un melanj de povești de dragoste, credință în Dumnezeu, blasfemie, ateism, și desigur, umor, mult umor. Vă reîntâlniți cu Benoit Poelvoorde, celebrul Brutus din mega producția Asterix și Jocurile Olimpice sau Catherine Deneuve, dar mai ales o descoperi pe EA (Pili Groyne).
7/10 

Niciun comentariu:

Apreciaza: