luni, 23 februarie 2015

Channel 4 si rumânii

 Documentarul britanic ”Vin românii” a isterizat destui compatrioți, setoși de altfel după astfel de jocuri naționaliste cu iz patriotic.  Discuția se poartă ca de obicei în jurul parapsihozei existențiale: romii sunt români sau români sunt romi?
De cel puțin 25 de ani acuzăm fără încetare occidentul decadent că nu ne înțelege. Noi, românii, ne-am luptat acum 1000 de ani cu liftele păgâne, aici la malul Dunării, pentru ca ei, astăzi, să aibă castele, catedrale, autostrăzi și câte și mai câte altele.
Noi, românii. Din fericire problema de înțelegere nu este la ei, ci tot la noi. Suntem scandalizați de documentarele lor, dar aici, acasă, cele mai de succes emisiuni TV sunt cu și despre romi, varianta discriminare pozitivă!
De ani de zile, madam Gherghe și musiu Măruță fac emisiuni de succes numai pe această temă. Bașca alde Teo a mâncat și încă mănâncă o pâine albă tot din astfel de teme.
Nu am auzit să fi existat vreo emisiune cu vreun român altruist, unul de care să fim mândrii că suntem români (de ex. vreun student olimpic). Tot la fel nu am auzit să se fi format brigăzi ale indignării naționale și care din când în când să picheteze sediile Protv sau Antena 1.
Probabil că acasă români nu se uită la țigănismele lui Măruță/Gherghe, ei se uită doar pe Channel 4. Chestie de stil și educație....

Niciun comentariu:

Apreciaza: